Szabályzat

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Néhány fontos információ a Táncoló Egyetemmel kapcsolatban:

 • A kurzusokra a jelentkezéseket időrendi sorrendben fogadjuk el, ahol az utolsó 15 fő várólistára kerül. Amennyiben az előttük regisztráltak nem jelennek meg az első alkalommal, akkor ők lesznek jogosultak a kurzuson való részvételre, természetesen amnennyiben részt vesznek az első órán.
 • Jelentkezni a Neptunon kívül csak oldalunkon lehet, a meghirdetett időszakban. Aki a Neptunban jelentkezik kurzusainkra, az a Táncoló Egyetem honlapján már ne regisztráljon!
 • A félév során gyakorlati foglalkozások 10 héten keresztül folynakahol az adott kurzus elméletét is elsajátíthatják. A félév végén a karközi kurzusként teljesítők írásbeli vizsgávalzárnak. A félévi jegy a gyakorlat és az írásbeli vizsga eredményeiből tevődik össze.
 • PTE hallgatói és dolgozói számára tanulmányaik, illetve munkájuk során ingyenesen egy kurzus felvételére van lehetőség.
 • Ha a hallgató az első órán felvételt nyer a kurzusra, akkor regisztrálva lesz, így az ingyenes félévét kihasználja, abban az esetben is, ha a továbbiakban nem vesz részt  az órákon.
 • Ha a külsős résztvevő az első órán felvételt nyer a kurzusra, akkor regisztrálva lesz, és a térítési díj visszafizetésére nincsen mód, abban az esetben sem, ha a továbbiakban nem vesz részt  az órákon.
 • Azoknak a hallgatóknak és dolgozóknak, akik már nem először vesznek részt Táncoló Egyetem által szervezett kurzuson, illetve a több kurzusra jelentkezők számára a térítési összeg 6000 Ft/félév/kurzus, nem egyetemi polgárok számára a kurzusok díja 7000 Ft/félév/kurzus.
 • térítési díj befizetésére az első órán van lehetőség a helyszínen (várólistáról bekerülteknél is!) Ellenkező esetben a résztvevőt kizárjuk a kurzusról.
 • Azoknak a hallgatóknak, akik el szeretnék ismertetni a félévet, 10 alkalommal részt kell venniük a foglalkozásokon, ezért kérjük, hogy mindenki saját érdekében ellenőrizze a jelöléseket az órák folyamán, mert év végén, bemondások alapján nem áll módunkban javítani a jelenléti íveken. Az esetleges hiányzások pótolhatók más táncórákon vagy a Sportközpont óráin, az onnan kapott igazolással. Ezen kívül a kreditért teljesítőknek a félév végén írásbeli vizsgát is kell tenniük a tanult elméletből (a közös és a saját gyakorlati órákon tanultakból).
 • A kurzusokon való részvétel alapkövetelménye, hogy minden jelentkezett részt vegyen az első órán (várólistáról is csak így lehet bekerülni!), hozza magával  diákigazolványát, dolgozók esetében pedig valamilyen személyazonosságot igazoló okmányt, és teljesítse esetleges fizetési kötelezettségétFelmentés a hiányzással kapcsolatban kizárólag írásban, az indulás előtti napig a tancprojekt@pte.hu e-mail címre küldött levélben kérhető.
 • Mindenki már az első alkalomra vigyen magával a mozgáshoz alkalmas ruházatot és lábbelit, váltócipő használata kötelező!