Kampányok

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Kampányok, projektek     

     2005 Táncoló Egyetem 5 éves Jubileumi Gála és Guinness-rekord kísérlet: A célunk az volt, hogy felhívjuk az egyetemi polgárok figyelmét a tánc színes világára és arra az örömre, amit a táncolás nyújthat. Egy egész estés gálaműsort rendeztünk számtalan táncstílussal és meghívott fellépővel, valamint az "egy időben legtöbben hastáncolók" Guinness-rekordjának felállításával 267 regisztrált résztvevővel. Egy komplex szabadidős programot kínáltunk a hallgatóknak és dolgozóknak: egy kulturális eseményt a közös tánc fizikai és közösségi aktivitásával együtt.

     2010 Táncoló Egyetem 10 éves Jubileumi Rendezvénysorozat, Divatbemutató és Guinness-rekord kísérletA célunk az volt, hogy felhívjuk az egész város figyelmét a tánc varázsára egy egyhetes programmal: táncházakkal, táncos partikkal, flash mobokkal, táncos fotókiállítással, előadásokkal a városban és egy 6 óra hosszú gálával Pécs főterén divatbemutatóval, táncelőadásokkal és tánctanítással. A gála végén ismét felállítottuk az "egy időben legtöbben hastáncolók" Guinness-rekordját 826 regisztrált résztvevővel. Ez egyúttal egy jótékonysági esemény is volt Pécs kerekesszékes tánccsoportja javára. 

     2011 Flash mob a Pécsi Országos Színházi Találkozón: Flash mobot szerveztünk több, mint 100 résztvevővel Pécs belvárosában. Táncbemutatónk végén a nézők között elhelyezkedő táncosok egyszerre kezdtek el táncolnia járókelők legnagyobb örömére. Nagy sikert aratott és remekül szemléltette a a tánc szeretetét a jelenlévőknek.     

     2011 PTE Táncfesztivál: Országos táncversenyt rendeztünk amatőrök részére 3 tánckategóriában (modern, nép-, párostáncok), 2 korkategóriában (16-35, 35 felett) és 4 csoportkategóriában (szóló, duó, kiscsoport, nagycsoport). Ezen az eseményen összegyűltek szabadidős táncosok az ország különböző pontjairól és még a nézőket is megmozgattuk egy flash mobbal.

     2012 PTE Táncegyüttes: Pezsgő-Tánc-Emlékek: az élet táncshow-ja

     2013 PTE Táncegyüttes: Meseszép...: családi táncest    

     2013-2014 Meseszép...: Pécs valamennyi általános iskolájába ellátogattunk egy 1 óra hosszú interaktív programmal, hogy felhívjuk a felnőttek figyelmét a meseolvasás fontosságára. Minden iskolában a PTE egy-egy ismert alumnusa/alumnaja (sportolók, színművészek, műsorvezetők, írók) meséltek a gyerekeknek, melynek egy részletét a PTE Táncegyüttes táncban is bemutatta. Betanítottak egy rövid vidám koreográfiát, amit a gyerekekkel együtt elő is adtak. Könyvgyűjtést is folytattunk minden helyszínen, valamint a város különböző pontjain, de az ország és világ különböző részeiről is kaptunk könyveket. A kampány végére 3.500 könyvet gyűjtöttünk, amiket szétoszthattunk az iskolák könyvtárai között, valamint a vidám koreográfiát is előadta az összes iskolás a kampányzáró eseményen. 

     2014 Városi táncos fotósorozat: Ezzel a kezdeményezéssel szerettük volna megmutatni, hogy táncolni bármit, bármikor, bárhol lehet. Körbefotóztuk Pécset, 44 kultikus, jellegzetes helyszínen, számtalan táncstílus bevonásával a klasszikus balettől a breaken keresztül a salsáig. Bízunk benne, hogy ezzel bátorítani tudtuk az embereket, hogy bátran táncoljanak a saját örömükre is. 

     2015 Mesés város - Varázslatos egyetem fotósorozat: Ismét városi fotózást tartottunk, de ezúttal Meseszép... kampányunk jólismert mesefiguráinak jelmezeiben. Célunk az volt, hogy a gyerekek figyelmét a tánc vidám és varázslatos világára irányítsuk és arra bíztassuk őket, hogy kezdjenek el táncolni. 

     2015 Táncoló Egyetem 15 éves Jubileumi Gála, Karnevál és Divatbemutató: Pécs minden lakosát invitáltuk a gála helyszíne felé haladó utcai karneválunkra, ami számtalan táncstílust, egy táncos divatbemutatót, valamint egy koncertet is magába foglalt, amely során a nézőtér is táncra perdült.

     2016 Szelfizz velünk a világ körül: Legújabb egész estés táncestünk promótálására a PTE Táncegyüttes tagjai a legváltozatosabb nemzeti táncok jelmezeibe öltöztek, mint pl. kínai, argentin tangó, magyar, török vagy afro tánc. A járókelőket egy kis közös táncra és fotózásra invitáltuk a város különböző pontjain egy héten keresztül.

     2016 PTE Táncegyüttes: Ásó, kapa és a nagykaland: táncbohózat

     2017 PTE1367 Emlékfutás: Az indulók 1367 metert futottak a Pécsi Tudományegyetem alapításának emlékére. A futás után tánctanítást tartottunk a résztvevőknek és minden arra járónak Pécs főterén.

     2017 Táncolj velünk az EFOTT-on: Egy hetet töltöttünk el a fesztiválon, ahol minden nap tartottunk táncbemutatükat és megtáncoltattuk a nézőket is, így biztosítva fizikai-művészeti aktivitást is a partizóknak.

     2017 By bye 650 Internatinal Dance Night: A PTE650 jubileumi rendezvénysorozat zárásaként nemzetközi táncos estet tartottunk a PTE Táncegyüttes fellépésével és nemzetközi hallgatók tánctanításával.

     2019 Dolgozói sportdélelőtt táncokkal: A PTE a Családokért program keretén belül egy táncos délelőttöt tartottunk a PTE dolgozóinak, ahol aerobikot, breaknesst és rockyt tanulhattak az érdeklődők.

     2019 Szemeszter-záró tánc party: A 2019 őszi félév résztvevőinek rendezett esten bemutathatták, mit tanultak a szemeszter során és kipróbálhattak új kurzusokat is. A meghívott barátok és rokonok is táncra perdülhettek a résztvevőkkel. 

     2020 Maradj otthon, táncolj otthon és Digitális táncterem: Annak érdekében, hogy otthon maradásra bíztassuk az embereket a lezárások idején számtalan táncvideót készítettünk, hogy bebizonyíthassuk, hogy nincs szükség arra, hogy elhadjuk az otthonunkat ahhoz, hogy táncolhassunk. Ezek részben szórakoztató videók voltak, hiszen a színházak is zárva tartottak és kulturális eseményeket sem lehetett szervezni. Ugyancsak kínáltunk oktatóvideókat 24 kurzusunkhoz, összesen több, mint 160 videót, többek között az egyetem nemzetközi hallgatóinak táncaival, valamint gyerekeknek és időseknek szólókkal is. Legyetek a vendégeinkTáncolj otthon és légy kreatívMaradj otthon és táncolj otthonTartsd a távolságotCheer UP

     2020 Távol, de mégis együtt: A magyar felsőoktatási intézményeknek szóló táncos kihívás. Készítettünk egy oktatóvideót egy magyar és egy külföldi hallgtaóval, amit a közösségi médiában és videó megosztó portáokon kommunikáltunk, hogy az egyetemi hallgatókat arra bíztassuk, hogy csatlakozzanak és táncoljanak otthon, de mégis együtt.

     2020 Maszkban is menő vagy: A különféle táncstílusok lenyűgöző, meghökkentő és gyönyörű mozdulataival felhívtuk a figyelmet az egészséges életmódmaszkviselésbiztonsági intézkedések, mint a távolságtartás, kézfertőtlenítés, kézfogások mellőzése vagy a tüsszentési etikett és a biztonságos utazás fontosságára. Fantasztikus, néha meglepő fotókat készítettünk hétköznapi helyszíneken, szokványos helyzetekben, de egy teljesen újfajta nézőpontból. Másokat csatlakozásra bírtunk, így küldtek nekünk hasonló képeket az ország és a világ számos pontjáról is, Brazíliától Japánon és Németországon keresztül Kolumbiáig. Fotóink láthatóak voltak195 magyarországi orvosi rendelőben, 165 postahivatalban, vonatokon, vasútállomásokon, televíziós műsorokban és rádióadókon. A kampány fővédnöke Bódis József, felsőoktatásért felelős államtitkár volt.

     2021 Maszkban is menő vagy fotókihívás: Fotókihívást hirdettünk, amiben középiskolai tanulók and egyetemi hallgatók mutathatták meg, milyen menők maszkban. A 3 legjobb mindkét kategóriában díjazásban részesült.

     2021 Let's dance: Részt vettünk a World Leisure Organization World Leisure Day online rendezvényén a táncnak a fizikai, pszichológiai, kognitív és közösségi jóllétre gyakorolt pozitív hatásait bemutató elméleti előadással és egy gyakorlati résszel, ami az előzőeket bizonyította be. Egy rövid koreográfiát tanítottunk be, amit különböző módokon adtunk elő, hogy a résztvevőket megmozgassuk fizikailag, javítsuk hangulatukat, kognitív kihívást biztosítsunk és hogy átéljük a közösség erejét online is.

     2021 World Leisure Organization - PTE Dance Parade: Két oktató videója bemelegítéssel, vagány latin, flamenco és hip-hop mozdulatokkal, valamint levezetéssel 30 percben.

     2021 PTE Klinikai Központ Szívgyógyászati Klinika Jerusalema kihívás: A Klinika dolgozóinak betanítottuk a koreográfiát és részt vettünk a forgatáson a jelenetek rendezésében is.

     2021 Let's Dance for Inclusion - The Complex Program of the PTE Dancing University: A Táncoló Egyetem összetett módszerének bemutatása a befogadás szempontjából az Inclusive Excellence and Inclusive Universities online konferencián.

     2022 PTE Zöld (Tánc)lépésre fel!: A PTE zöld törekvéseit és a környezetünkben tapasztalható szennyezést mutatta be fotókampányunk.

     2023 Közreműködtünk a "Sportos PTE" fotókampányban, amely annak apropójából készült, hogy a PTE nyerte a MEFOB pontversenyt 2023-ban is.

Tanítottunk táncot számtalan ifjúsági fesztiválon, sporteseményen, táborban és orientációs napokon szerte az országban.