Társastánc kezdő

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Magába foglalja a standard (angol-, bécsi keringő, tangó, foxtrott, quickstep, slowfox) és a latin-amerikai (rumba, samba, cha-cha-cha, jive, paso doble) táncokat.

1924-ben vált ismertté az angolok lassú keringője, lágy mozdulataival, dallamos zenéjével. A bécsi keringő eredetét a XII. századig vezethetjük vissza, de a bécsiek csak hat évszázaddal később indították hódító útjára walzer néven. A tangó eredetét a kubai habanera és az argentin milonga táncokra vezethetjük vissza, Buenos Aires kikötőnegyedének bordélyházaiban táncolták eleinte, erotikus jelleget kölcsönözve neki. A foxtrott lassú és gyors, előre és hátra lépések sasszéval variált váltakozása, melynek lassúbb változata a slow fox, gyorsabb pedig a quickstep. A rumba kubai eredetű tánc, és az élénk latin-amerikai temperamentumot fejezi ki, de napjainkban ezt a lassú rumba váltotta fel. A szamba afrikai eredetű, ősi népi tánc, szaggatott, rövid mozdulataival, magával ragadó ritmusával. A mambó a rumba dzsesszes formája, a különbség főként a ritmusban, a hangsúlyban van. A cha-cha-cha mesterségesen létrehozott tánc, a rumba és a mambó egy változata. A paso doble spanyol eredetű tánc, ahol a férfi egy bikaviadal torreádorát, a nő a piros kendőt szimbolizálja, együtt mozogva a képzelt bika körül. A jive-ot angol tánctanárok hozták létre, „szalonképessé” téve az Amerikában dívó lindy hop, boogie-woogie, rock and roll táncokat, lassabb zene felhasználásával.

Oktató: Dr. Papp Judit

Időpont: kedd 19:00-20:30

Helyszín: PTE Táncterem (Ifjúság útja 6. B épület)

A regisztrációhoz kérjük, jelentkezzen be az oldal jobb alsó sarkában lévő ikonra kattintva! Amennyiben probléma merülne fel, kérjük, frissítse az oldalt!

REGISZTRÁCIÓ