Latin táncok kezdő

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Az órákon a résztvevők megismerkedhetnek a versenytáncok latin-amerikai táncaival: a cha-cha-cha, rumba, szamba, jive, paso doble lépéseivel.

A latin-amerikai táncok napjainkban igen nagy népszerűségnek örvendenek világszerte. Színes, emocionális tartalmú zenei világuk igen közel áll a magyar temperamentumhoz is, így hazánkban is egyre többen ismerkednek meg velük. A cha-cha-cha Kubából származik, játékos, a közönséggel és a partnerrel flörtölő tulajdonsága miatt igen közkedvelt. A Karib-szigetvilág és Kuba nemzeti tánca a rumba, amit több száz éve táncolnak gyors és lassú zenére egyaránt. A versenytánchoz a lassú változata vált elfogadottá. A brazil eredetű szamba mind a mai napig nagy látványosságot jelent, a három napos fiestán Rio de Janeiro-ban. A jive a rock and roll, boogie-woogie versenytánc változata, valamivel lassabb zenére táncolva. A paso doble bikaviadalt jelképez, ahol a férfi a matador szerepét ölti magára, a nő pedig a piros kendőét. A férfi és a nő együtt mozog egy képzelt bika körül, miközben flamenco-elemeket és az arénabeli küzdelemre jellemző stilizált figurákat adnak elő.

Oktató: Józsa János

Időpont: kedd 20:30-22:00

Helyszín: PTE Táncterem (Ifjúság útja 6. B épület)

A regisztrációhoz kérjük, jelentkezzen be az oldal jobb alsó sarkában lévő ikonra kattintva! Amennyiben probléma merülne fel, kérjük, frissítse az oldalt!

REGISZTRÁCIÓ