Südi Iringó védnöki köszöntője

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Táncoló Egyetem nagyon jó kezdeményezés. Boldogan álltam az ügy mellé, mivel a tánc egy csapaterősítő elfoglaltság, s erre minden oktatási intézményben nagy szükség van.

A tánc mindenkinek olyan örömöt tud okozni, amire kevés sport képes. A hölgyek megtapasztalhatják, mennyi önbizalmat ad a mindennapokban, amellett, hogy lélekben és testben is formálja őket. A férfiak számára is ugyanezt nyújtja, azzal együtt, hogy zenés-táncos összejöveteleken nem kell zavarba jönniük, hiszen magabiztosan vezethetik partnerüket a táncparketten.

A Táncoló Egyetem 10 éves Jubileumi Gálája alkalmából lettem e tanév védnöke, és jelen leszek valamennyi eseményen ezen túl is, ami a Táncoló Egyetemmel kapcsolatban lesz. Azon leszek, hogy népszerűsítsem! Nem is ismerek más hasonló kezdeményezést, ami ilyen szervezetten működne - nálunk is egyre több a fiatal felnőtt pár, akik táncolni tanulnak, de tantervszerűen, felvehető kurzusként nem, és talán soha nem is lesz.

Sajnos kevés ember életének része a tánc, de bízom benne, hogy sok az olyan jó hely, mint a Pécsi Tudományegyetem és annak Táncoló Egyeteme, amit a táncstúdiónk vagy akár a tánccal kapcsolatos műsorok is népszerűsítenek majd. Remélem, hogy egyre többen választják majd a táncot mint mozgásformát, hiszen mindenkinek sokkal jobb lenne, ha nem a tévé előtt punnyadna, mert ennél egy táncóra sokkal, de sokkal szórakoztatóbb! 

Südi Iringó